Team Brunel op koers

Team Brunel, varend onder de vlag van de International Yacht Club Amsterdam, ligt op koers. Het racezeiljacht werd vierde tijdens de eerste In-Port Race en maakte een droomstart in de eerste etappe van de roemruchte Volvo Ocean Race. Tijd voor een update.

Import race

De kop is eraf. De eerste In-Port Race van de Volvo Ocean Race heeft 4 oktober plaatsgevonden en werd verrassend door Team Alvimedica gewonnen. Team Brunel, bestaande uit onder andere Bouwe Bekking, Gerd-Jan Poortman en Stefan Coppers kwamen als vierde over de finish. Hoewel Team Brunel uiteraard altijd voor de winst gaat, vonden de mannen de vierde plaats prima.

Droomstart Volvo Ocean Race

En 11 oktober was het dan zo ver: de eerste etappe van de Volvo Ocean Race. In totaal lijnde zeven teams op voor de race van 6.487 nautische mijlen richting Kaapstad, maar het was Team Brunel dat na een lus en een driehoek varen, als eerste de Spaanse kustplaats Alicante verliet (zie onderstaande video). Humberto Tan mocht in deze twaalfde editie van de race als eerste Nederlander de start meemaken aan boord van Team Brunel. Toen het team, met schipper Bouwe Bekking aan het roer, als eerste koerst maakte richting Middellandse Zee, sprong Umbero Tan in het Water. Abu Dhabi Ocean Racing volgde als tweede en Mapfre als derde.

Weten hoe Team Brunel er nu voor ligt? Volg de race online via tracker.