Pre Challenge Nights 13- 20 -27 mei 2016

Onder auspiciën van de IYCA worden drie Pre-Challenge nights georganiseerd op respectievelijk 13 (Medemblik),  20 ( Monnickendam) en 27 mei (Urk)  2016.

De Nederlandse jachthavens rond het IJsselmeer herbergen minimaal zo’n 30.000 zeiljachten. En wat doen we nou allemaal met al die jachten? In heel veel gevallen veel te weinig en daar willen wij verandering in brengen. Zeilen is tenslotte SERIOUS FUN. Het is een stoere sport, een sport voor mensen die grenzen willen verleggen en uitdagingen durven aan te gaan. Om iedereen te stimuleren die handschoen op te pakken bieden we je graag de mogelijkheid om je goed voor te bereiden op alle uitdagingen en FUN die het zeilen biedt. ’s Nachts zeilen is nu eenmaal een ander verhaal dan overdag van Muiden naar Hoorn of van Medemblik naar Makkum te varen.

Tijdens de Pre-Challenge Nights krijg je vanuit 3 verschillende lokaties aan het IJsselmeer de mogelijkheid de broodnodige ervaring op te doen. In het avondprogramma word je door meteo (het weer)/ navigatie en veiligheid geleid waarna je om 23.00 uur uitvaart en om 00.00 uur start. Tijdens de briefing wordt de baan uiteengezet en daarna begint het serieuze werk. Wat gaat de nacht brengen..? Zeilwissels, navigatie, wachtlopen en je logboek bijhouden… Alles komt aan de orde, zodat je jezelf, je bemanning en je boot kunt voorbereiden op de langere afstanden op zee. Om 6.00 uur is de finish waarna om 7.30 uur een heerlijk Champagne ontbijt klaar staat en de uitslagen van je nachtelijke prestaties bekend zullen worden gemaakt. Al met al gaat het om een lekker stuk zeilen, je grenzen verleggen en het sportieve met het aangename te combineren.

Met een ervaring rijker begin jij  op zaterdag aan je weekend en  hopelijk word je volgende stap de Champagne Kreeft en Oester Race (22 – 25 juni 2016) en misschien ook nog wel de Challenge Cup (data volgen)…?!

Zowel de Pre-Challenge Nights, Chamapgne Kreeft en Oester Race als de Challenge Cup zijn als Business event te varen. Het leuke daarvan is dat je eigenlijk niets zelf hoeft te regelen. Nou ja behalve je gasten, relaties of medewerkers uitnodigen natuurlijk en er als een stoer TEAM optimaal voor te gaan. Een boot kunnen wij voor je verzorgen.

Meer informatie te verkrijgen via info@iyca.nl