Olympisch Goud voor Dorian van Rijsselberghe

Dorian van Rijsselberghe heeft tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro op zondag 14 augustus 2016, goud gewonnen in de RS:X-klasse. Net als vier jaar geleden in Londen was hij een dag eerder al zeker van een gouden plak. Ook de uiteindelijke Medalrace wist hij te winnen, hoewel daarbij voor hem niets meer op het spel stond.

Dorian won in de kwalificatieserie zeven van de twaalf races. Hij is de eerste windsurfer ooit die twee keer op rij de olympische gouden medaille heeft veroverd. Het bestuur van de International Yacht Club Amsterdam is trots op haar erelid en feliciteert Dorian met deze geweldige prestatie.

2016 Rio Olympics - Sailing - Preliminary - Men's Windsurfer - RS:X - Race 10/11/12 - Marina de Gloria - Rio de Janeiro, Brazil - 12/08/2016. Dorian van Rijsselberghe (NED) of Netherlands celebrates. REUTERS/Benoit Tessier FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS

bron: Reuters