IYCA op bezoek bij Holland Jachtbouw: Nautische traditie in hedendaags vakmanschap.

Zaandam, 15 april 2015.

Van meet af aan kenmerkt Holland Jachtbouw (HJB) zich door de voorliefde voor het klassieke jacht. Platbodem of scherpjacht, van 50ft tot 180ft, gebouwd naar de wensen en verlangens van de wereldzeiler van nu.

Om midden in de crisis een nieuwe ‘traditionele’ lijn te introduceren, getuigd van een zakelijk zeemanschap. De famous J-Class Yachts uit de jaren ‘30 van de vorige eeuw staan model. Meer dan dat, het zijn weer de Yankee, de Endavour, Velsheda, Rainbow en de Ranger die van stapel lopen. Naar norm en comfort anno 2015.

Leden van de International Yacht Club Amsterdam waren te gast in Zaandam. Roeland Franssens (CEO) en commercieel manager Geert Kuijpers leidden de leden door alle facetten van de werf. Door de bouwfasen van de eerste schets tot de te waterlating in een gemiddelde bouwperiode van 3 jaar. Een jongensboek, ook voor de doorgewinterde zeiler. Met verwondering, bewondering of verwachting ging men, na dit gezellige IYCA-event en woorden van dank van de IYCA voorzitter, Frans van Belle, huiswaarts.