Eerste Clubavond op 06 november 2014 was een groot succes

Donderdag 6 november was het alweer zover: de eerste Clubavond in ons jonge bestaan. En om het programma een beetje spannend te houden, vond het dit keer in een andere setting plaats dan de Opening. Gemist? Lees dan hier een kort verslag van de avond.

Kennismaken
Een drankje. Altijd een goede manier om de avond mee te beginnen. Daarom openden wij om 17.00 alvast de deuren van onze sociëteit. De leden en aspirantleden maakten zo ongedwongen met elkaar kennis, terwijl zij genoten van een oer-Hollandse winterpot. Eén die bestond uit diverse stamppotjes en die op 5 sterrenwijze ware bereid door de koks van het Amrâth.

Historie van de J-Class Yachts
Na dit ‘walking dinner in oer-Hollandse stijl’ begonnen we rond 19:30 uur met een interessante lezing door Jeroen de Vos van Dijkstra Naval Architects. Hij vertelde een mooi verhaal over de historie van de J-Class Yachts, de huidige ontwikkelingen en de toekomst van de J’s. Erg indrukwekkend.

VOR-pitstop in Scheveningen
Na een korte pauze gaf onze Frans Sluijters (wie kent hem niet) een korte toelichting op de VOR-pitstop in Scheveningen, die in juni 2015 gaat plaatsvinden. Dit belooft een waar spektakelstuk te worden, waar ook de IYCA voor haar leden een passend aanbod voor zal formuleren. En er was natuurlijk aandacht voor Team Brunel. Zij vertegenwoordigen immers niet voor niets de boot van de IYCA. Tijdens de clubavond gaf Frans Sluyters aan dat hij nog steeds hoopt op een “Jumping Queen” van Koningin Maxima bij de uittocht van de laatste leg vanaf de Team Brunel. Wij hopen uiteraard met hem mee.

Match race programma
Het officiële gedeelte van de avond werd afgesloten door voorzitter Frans van Belle. Hij maakte bekend dat er in 2015, bij voldoende belangstelling, een match race programma zal plaatsvinden. Dit zal deels plaatsvinden ‘op zout’ in Swan 45’ers en ‘op zoet’ in J/70 ers.

Na afloop bleef het nog lang gezellig in het souterrain van het Amrâth. Rond 23:00 uur vertrokken de laatste leden, moe maar voldaan, naar huis.

Wil jij de volgende keer niet missen? Kom dan 11 december a.s. naar onze volgende clubavond.