Dorian van Rijsselberghe opent International Yacht Club Amsterdam

Amsterdam, september 2014 – In navolging van roemruchte internationale yacht clubs zoals de New York Yacht Club, de Sint Petersburg Yacht Club, de Thames Yacht Club en De Maas Rotterdam is er nu ook de International Yacht Club Amsterdam (IYCA), een internationale club die geopend is door Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe en voorzitter en tevens oprichter/initiatiefnemer Frans van Belle. De opening vond plaats in de sociëteit van de Amsterdam Yacht Club in het 5 sterren Grand Hotel Amrâth aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam.

De internationale yacht club wil het wedstrijdzeilen op zee gaan stimuleren, de jeugd hierbij betrekken en talenten ondersteunen, maar staat open voor iedereen met een nautisch hart met of zonder boot. Het is ook een echte sociëteit waar vergaderd kan worden en men elkaar ontmoet. De IYCA is opgezet conform de reglementen van het Koninklijk Nederlands Watersportverbond en is volledig gecertificeerd om wedstrijden te organiseren en te faciliteren. Team Brunel is het eerste jacht dat de Amsterdamse club vertegenwoordigt op alle wereldzeeën en Bouwe Bekking, schipper van Team Brunel, alsmede Dorian van Rijsselberghe zijn de eerste leden van de club. De IYCA is opgericht door een aantal fanatiek (zee)zeilende zakenmensen uit Amsterdam en omstreken. Het bestuur van de vereniging bestaat uit Frans van Belle, Dirk Olivier, Lukas Arends en Jasper Croonen.

International Yacht Club Amsterdam-leden kunnen gebruik maken van alle faciliteiten van het Grand Hotel Amrâth, zoals de diner- en luncharrangementen, vergaderfaciliteiten, de fitnesszaal, het zwembad, de sauna, en kunnen tegen gereduceerd tarief in het hotel overnachten.
En als speciale service voor de leden van de International Yacht Club Amsterdam zijn er sloepen en zeegaande jachten tegen gereduceerd tarief te huur. Deze kunnen met of zonder schipper gehuurd worden. Voor de sloepenhuur geldt een valet breng service op het adres van de sociëteit van de International Yacht Club Amsterdam in Amsterdam.

“Het is goed om te zien dat ons initiatief zo enthousiast is ontvangen en dat we al een aantal nieuwe leden hebben mogen verwelkomen. Wij zijn dankbaar voor de prachtige sociëteit in het Grand Hotel Amrâth, welke zich uitstekend leent om een bruisende ontmoetingsplek te worden voor alle watersport- en bootliefhebbers”, vertelt Frans van Belle. “Er wordt hard gewerkt aan het inhoudelijk vervolmaken van het programma. Zo kan er door onze leden dit jaar nog gevaren worden met een aantal zeilschepen uit de Swan klasse en is het bestuur in een afrondende fase om een evenement te organiseren met de J-klasse. Veel om ons op te verheugen dus, maar 11 oktober hebben we natuurlijk eerst de start van de Volvo Ocean Race met de Nederlandse inschrijving in Alicante.”