Den Haag wordt in 2018 Champs-Elysées van Volvo Ocean Race | NOS

De Volvo Ocean Race van 2018 eindigt in Den Haag. Dat bevestigt racedirecteur Tom Touber tegenover de NOS. “Na het succes van de Haagse pitstop in 2015 hadden we gehoopt de Volvo Ocean Race opnieuw naar Nederland te kunnen halen. Maar dat Den Haag in de volgende editie al de officiële finishplaats wordt, had niemand durven dromen.”

In juni 2015 organiseerde Den Haag een evenement rondom een bliksembezoek van de oceaanzeilers. Daar kwamen zo’n 150.000 bezoekers op af. Volgens Touber is het uniek dat de Zweedse sponsor de plaats van de ontknoping uitbesteedt aan een ander land.

“De positieve ambiance in Den Haag heeft grote indruk gemaakt bij de organisatie”, aldus Touber. “Er was misschien vijf procent kans dat de Zweden het eindstation uit handen zouden geven. Die kleine kans heeft Den Haag gepakt.

De komende editie van de Volvo Ocean Race gaat in het najaar van 2017 van start in het Spaanse Alicante. Tot nu toe worden zes andere steden op de route genoemd: Kaapstad, Auckland, Newport, Lissabon, Cardiff en Gothenburg.

( Bron: NOS)