Clubavond IYCA, 11 december

Clubavond IYCA 11 December
De laatste clubavond van dit jaar vond afgelopen donderdag plaats. Ondanks de drukke decembermaand voor iedereen, hadden wij een mooie opkomst en een reuze gezellige avond.

Ook hebben we weer een aantal nieuwe leden in spé mogen verwelkomen, waar we natuurlijk heel blij van worden.

Goed begin
De societeit was voor het eerst in een geweldige kerstsfeer met prachtige sfeervolle kerststukken. De koks van het Grand Hotel Amrâth hadden weer een heerlijke Italiaanse pastamaaltijd met dito salades voor ons gemaakt. Een goed begin is het halve werk, zullen we maar zeggen.

Jeugdzeilers
Het was goed om te zien dat ook een aantal mensen vanuit de internationale jeugdklasse onze clubavond hebben gevonden. De IYCA zet zich graag in voor de jeugd die geïnteresseerd is in het Offshore zeilen. We hoorden veel enthousiaste geluiden over de mogelijkheden die er zijn om jeugdzeilers te betrekken in het vervolg na de open boten.

Project MadeinHolland.com
Erik van Vuuren vertelde ons in een vlammend betoog meer over het Project MadeinHolland.com. Een fantastische leuk initiatief om alle innovatieve Nederlandse (zeil)krachten te bundelen om een Open 40 Class te bouwen. Dit alles op basis van het aloude Waarschip-idee, dat velen van ons nog kennen. Erik, we komen in de zomer graag proefvaren, want zoals een aantal leden al zeiden: “het lijkt wel een Ferrari op het water”.  Dit natuurlijk naar aanleiding van het filmpje dat Erik ons toonde.

Match racing day
Eerder gaven wij al aan een match racing day te willen organiseren . Deze plannen zijn inmiddels concreet geworden. Bij voldoende inschrijvingen vindt de racedag plaats op 18 april aanstaande. Houd dus vast een plekje vrij in je agenda!

Fettje Osinga gaf in het kort aan wat match racing is en hoe het werkt.  Wij hopen op 18 april twee boten te kunnen bemensen. Zoals het er nu uitziet gaan we dit doen met J-70 ers of IMX 40-ers. Hierover krijgen jullie begin van het jaar meer informatie.

De avond werd omstreeks 22:00 afgesloten maar het was nog lang onrustig in het souterain van het Amrâth. Een gezellige en wederom boeiende bijeenkomst.

Agendapuntje: het nieuwjaarsdiner voor leden vindt plaats op 15 januari.

Klik hier voor informatie over het lidmaatschap van IYCA!