31 mei, Zomerse Grachtentocht en ALV

Hoe mooi kan het leven zijn….. Na een korte maar inspirerende ALV werd ingescheept op de prachtige, elektrische en dus duurzame “Monne de Miranda”. Een beeldschoon scheepje uit de jaren ’30 met een specifiek voor Amsterdam ontworpen opbouw. Als pilot voor de gemeente Amsterdam is zij trendsettend geworden voor de eisen aan elektrische vaartuigen in de Amsterdamse grachten.

Met een mooi gezelschap vertrokken we vanaf het IJ voor een tocht door de grachten. Het prachtige weer had zo’n beetje alles wat kon varen naar buiten gehaald en de drukte was enorm. Maar leuk! Kunstig laveerde de schipper zijn toch niet al te kleine boot door de drukte. Een feest om mee te maken.

Tijdens de vaartocht hield Mini 650 solo zeiler Sander van Doorn een korte presentatie over zijn ervaringen tijdens de Transat. Een solo race van La Rochelle naar Martinique. Geboeid luisterde het gezelschap naar de ervaringen en ontberingen waar Sander zich doorheen moest ‘vechten’. De vele vragen leidden er toe dat we Sander van Doorn in het najaar graag nogmaals uitnodigen voor het hele verhaal. Er was kortweg te veel te vertellen voor de korte tijd die nu voor zijn presentatie was ingeruimd. Zorg dat u de volgende keer niet mist, het is een bijzonder verhaal!

31 Mei was voor de IYCA weer een heerlijke sociëteitsavond.