3 september, bezoek aan jachtwerf Royal Huisman in Vollenhove

Op dinsdag 3 september werd een bezoek gebracht aan de Royal Huisman jachtwerf in Vollenhove. De werf waar zelfs voor de meest veeleisende opdrachtgevers superjachten worden gebouwd. De ‘Spirit of Individuality’, het motto van Royal Huisman, geeft reeds aan dat geen ontwerp hetzelfde is. De hermetisch gesloten deuren van deze mondiaal prijswinnende werf werden bij uitzondering voor de IYCA geopend.

Openhartig werd over de bedrijfsfilosofie van Royal Huisman verteld. Dat klanten met de grootste dromen veeleisend kunnen zijn, werd duidelijk. Door het gedreven vakmanschap èn de creativiteit van de design- en technische teams is het echter altijd mogelijk om de wensen van de klant in te vullen. Zo ontstaat er een schip dat 100% uniek en tailormade is. Een prestatie van formaat.

Dat er superjachten van formaat worden gebouwd werd eveneens duidelijk. Een nieuw jacht van maar liefst 81 meter was in aanbouw. Royal Huisman deinst er daarbij niet voor terug om, als dat gewenst is, eerst proefmodellen van bepaalde onderdelen op ware grootte te bouwen. Voor de klant is het dan beter inzichtelijk hoe het finale resultaat zal zijn. Uiteindelijk levert dat dan weer een kostenbesparing op.

Het was een bijzondere ervaring om achter de gesloten deuren van één van ‘s werelds bekendste en grootste superjacht werven te hebben mogen kijken. Met recht Hollands Trots in optima forma.

We hebben het gezien, de ’Sky is the limit’. En zelfs dat vragen we ons af na dit indrukwekkende bedrijfsbezoek…

Foto: Michael Kurtz Pantaenius

Foto credits van Gallery foto’s: Royal Huisman en eigen foto’s