28 maart, Boats en Beers

Anders

Grootgegroeid tussen boten, op boten, zout en zoet, met zeilers maar vooral met wedstrijdzeilers. Ervaringen die aan het papier toevertrouwd werden en voor zij het wist schreef zij voor Nautique. Op haar kaartje staat: Hanneke Beers, yachting journalist, storyteller.

Drie stories uit haar onlangs verschenen fabuleuze boek Boats+Beers bracht zij kleurrijk, warm en gepassioneerd in ons midden. Hoe zij door een concentratiefout de J-Class Rainbow stillegde en 34 paar bemanningsogen op haar gericht waren. Of de overtocht van Hans Bouscholte in een 6 m catamaran om het wereldrecord te breken. On shore als projectleider staat zij voor een duivelse dilemma: het wel/niet starten van een Search & Rescue actie.

Ook de menselijke diepte, na 116 dagen Vendée Globe, non stop en solo om de wereld, legt zij bloot bij de aankomst van Pieter Heerema in Les Sables-d’Olonne. Tussen de internationale pers stelt zij de laatste vraag: Pieter, als je vóór vertrek wist wat je nu weet, zou je dit dan gedaan hebben? Alleen al voor dat verhaal zou je haar boek en/of lezing moeten ervaren.

Hanneke Beers pen vloeit als het water langs de boeg. Niet over trimmen, kevlar, loefgierig maar over de zeilende homo sapiens. Ongekend anders!