22 November, Scheepvaartmuseum, ‘MS Oranje/ Koers gewijzigd’

Tegen sluitingstijd meldden we ons bij het Scheepvaartmuseum waar in de historische Admiraliteitskamer een goede ontvangst was voorbereid. Terwijl andere bezoekers het museum moesten verlaten, begon onze bijeenkomst met, zoals inmiddels bijna gebruikelijk, bier en bitterballen. De geanimeerde borrel beloofde meteen een mooie avond. Toen het museum verlaten was, nam de rondleiding de aanvang.

In twee groepen verdeeld werden we door vakkundige en betrokken gidsen rondgeleid langs zowel de highlights van het ‘Arsenaal’, de vaste expositie van het Scheepvaartmuseum als ook langs de thematentoonstelling ‘MS Oranje, Koers gewijzigd’. De gidsen waren zich wel bewust van de achtergrond van hun gehoor en speelden goed in op de bij ons aanwezige kennis. De op deze manier luchtige en tailormade rondleiding duurde beslist niet te lang, bleek een aanrader en was onderwerp voor napraten.

Terug gekomen in de bijzondere Admiraliteitskamer, hield de voorzitter een een korte toespraak over de ambities van de IYCA in de nabije toekomst. Primaire plannen werden gedeeld met de aanwezige leden en vonden gehoor en kregen bijval. Fettje Osinga, teamcaptain van het IYCA Eredivisie All Female Team van 2017 en 2018, overhandigde aansluitend de battleflag van de Women’s League aan de voorzitter.  De avond werd, geheel in’de stijl van het thema van de ‘MS Oranje’, besloten met een gezamenlijke  rijsttafel in het moderne hotel restaurant ‘Jakarta’.