21 november, Introductie op Sail 2020 in het West Indisch Huis

In de historische en sfeervolle Compagnieszaal van het West Indisch Huis in Amsterdam vond de meest recente sociëteitsavond plaats. En avond waar veel te beleven was. ‘Peter Stuyvesant’ vertelde over de avonturen van de West Indisch Compagnie waarin hij een zo belangrijke rol heeft gespeeld. De herinnering aan New Amsterdam en de vele taalconnecties tussen het Nederland en de Verenigde Staten maakten duidelijk dat de ondernemende Hollanders een sterk stempel op de ontwikkeling van New York en omgeving hebben gedrukt. Terug in de historie voelden we de uitdaging van ondernemen, varen, beleven en ontdekken….

Reineke Boot, directeur Sail Event Partners, lichtte vervolgens een tip van de sluier op van Sail 2020 dat plaats zal vinden van 12 tot en met 16 augustus. Duurzaamheid, innovatie en talentontwikkeling staan hoog in het vaandel. Met een kleine 2,5 mln bezoekers belooft deze 10e editie van  Sail  grootser te worden dan ooit. De organisatie komt inmiddels op volle stoom en is van ongekende omvang. Ook de IYCA zal bij Sail 2020 aanwezig zijn. Meer informatie daarover volgt later.

Saskia van Aalst, persvoorlichter van Greenpeace, vertelde over de elektrische rubberboot die in samenwerking met een aantal leden van de IYCA is ontwikkeld en die recent te water is gelaten. Door het steeds meer en waar mogelijk verduurzamen èn door de toenemende mogelijkheden van de inzet van duurzame energie komen er volop nieuwe kansen. Greenpeace loopt voorop om deze boot niet te missen. De IYCA ondersteunt de gedachtegang van Greenpeace van harte.

Tenslotte hield Xavier Roosendaal, de nieuwe Team Manager van Solar Boat Twente een enthousiast verhaal over de ontwikkelingen van de Solar Boat waar de TU Twente innovatief aan werkt. Zeer waarschijnlijk gaan we de Solar Boat ook zien tijdens Sail 2020. Innovatie, duurzaamheid en talentontwikkeling zijn immers key items.

De IYCA voelt zich verbonden met de innovaties en verduurzaming waar de drie gasten van deze sociëteitsavond zich zo hard voor inzetten. In de feeërieke sfeer van het West Indisch Huis was het een warme, betrokken en bijzondere avond.