20 juni, Tall Ships in Scheveningen

Hollandse luchten, regenbuien boven land, de wind vol in de zeilen en de muts stevig op het hoofd … Zo moet het in vroeger tijden ook zijn geweest….Water over de rand van het schip en schuim op de golven, we waanden ons in de Gouden Eeuw.  Aan de horizon werden de Tall Ships steeds duidelijker zichtbaar. Onder deskundig ‘vaarmanschap’ van schipper Bob Wierenga, werden ze door ons tegemoet gevaren op “De Groenevecht” van de heer Cor van Zadelhoff.  Vanuit Normandie, waar de herdenking van 75 jaar D-Day had plaatsgevonden, waren de tientallen windjammers en marineschepen nu onderweg naar Scheveningen voor de finish van de eerste editie van de Liberty Tall Ships Regatta.

Tijdens Sail Amsterdam in augustus 2020 zullen veel van deze schepen wederom hun opwachting maken. Wij hadden een oer-Hollandse kennismaking met deze vloot als een voorproefje op volgend jaar.

De grote gastvrijheid van de heer Cor van Zadelhoff en aansluitend van de Jachtclub Scheveningen, waar de dag geheel volgens traditie met een gebakken visje en een goede schippersborrel werd afgesloten, maakten ook van dit event weer een onvergetelijke IYCA  herinnering.