18 februari 2016. De berging van de Koersk

Korte termijn maar spectaculair…. Zo begon onze uitnodiging. Maar hoe to the point. Een vooruitblik op de presentatie en film over Jan en Frans van Seumeren die met hun bedrijf in 2011 de Russische atoomonderzeeër de ‘Koersk’ hebben geborgen. Binnen een half jaar gerealiseerd, waar tenminste twee en een half jaar voor nodig zou moeten zijn…. Korte termijn maar spectaculair!

Een verhaal als een jongensboek;  een groot risicovol avontuur dat door doorzettingsvermogen, teamwork, vertrouwen en creativiteit tot een goed einde is gebracht.

Op donderdag 18 februari j.l. vertelde Jan van Seumeren over hoe het toen nog relatief kleine Hollandse bedrijf van Seumeren het lichten van de ‘Koersk’ als project weet binnen te halen. Een inspirerend met veel humor doorspekt verhaal van een rasondernemer die enig risico ‘niet uit de weg is gegaan’. Een fraai staaltje Holland trots en glorie. Een feest om naar te mogen luisteren.

Deze avond waren we te gast op de’ Salve’. Een voormalige sleepkempernaar uit 1929.  Een schip met een rijke historie, maar nu prachtig gerestaureerd . Rob en Beda van Zanten, nu eigenaar van de ‘Salve’, waren onze zeer gastvrije hosts van de avond.

Het was wederom een bijzondere avond waar de leden van de IYCA een inzicht hebben gekregen in de bijzondere en indrukwekkende activiteiten van van Seumeren. Onder het genot van een goed verzorgde borrel werd nog een lange tijd nagepraat.

AYC koersk 1 feb 2016