16 november 2017, Building the Future Classics

Op donderdag 16 november j.l. beleefde de iYCA wederom een mooie societeitsavond. Deze keer in  de sfeervolle ruimte ‘de Kombuis’ van Loetje aan het IJ. Na eerst een korte terugblik te hebben gekregen op de IYCA aanwezigheid tijdens de start van de Volvo Ocean Race in Alicante,  vertelde Tim van Daal, CEO, over de de Future Classics die bij VMG Yachtbuilders worden gebouwd.

Restauratie van klassiekers, refits van jachten maar ook het custom building van de klassiekers van de toekomst, VMG Yachtbuilders is er in thuis. De modernste nieuwe technieken en oud vakmanschap gaan hand in hand. Aan de hand van veel beeldmateriaal werd de grote verscheidenheid aan productie methoden inzichtelijk gemaakt.  Of het nu de klassieke Puffin, de moderne Agile, de preview van een nieuwe custom build of de refit van een schip op de werf was, de aanwezigen waren geboeid door Van Daal’s deskundigheid en bevlogenheid. De uitnodiging om ook eens op de werf in Enkhuizen te komen kijken, neemt de IYCA graag aan.

De avond werd afgesloten met een korte presentatie over de St Maarten Regatta die ondanks de recente en verwoestende orkaan , gewoon gepland is om door te gaan.

Het was een mooie sociëteitsavond die, zo bleek mede uit de zeer gezellige naborrel, weer een goede herinnering heeft gemaakt.