14 januari 2016, Een ‘Light’ begin voor de IYCA

Op donderdag 14 januari werd de Nieuwjaarsbijeenkomst gehouden tijdens het Amsterdam Light Festival. Leden die weer en wind hadden getrotseerd werden verwelkomd in de gezellige ‘Bar Lempicka’, waar voor een aantal de snel genuttigde avondmaaltijd naadloos overging in een inmiddels bekende en zeer gezellige IYCA bijeenkomst.

Om 20.00 uur werd ingescheept in een fraaie salonklipper voor een verassende tocht langs de kunstwerken van het Amsterdam Light Festival. Het centrale thema van het Light Festival, ‘verbinden’, werd indrukwekkend weergegeven door de vele kunstwerken die vanaf het water bewonderd konden worden. Co-schipper Taco gaf desgewenst een korte uitleg en toelichting. Veel ruimte daarvoor kreeg hij niet…., de IYCA’ers waren zelf ook druk in de weer om de onderlinge verbindingen met elkaar te verstevigen.

Na afloop van de ‘Light’ tocht werd de borrel voortgezet in de inmiddels bekende ‘Bar Lempicka’; het was te gezellig om meteen huiswaarts te gaan. Toen dat uur uiteindelijk toch was aangebroken, viel de eerste sneeuw van dit jaar op onze schouders. Een mooi begin voor de International Yacht Club Amsterdam. Op naar meer goede bijeenkomsten.